Modern en responsive
webdesign voor B2B

Professioneel website design

Het duurt maar een paar seconden voordat een gebruiker zich een mening over je website heeft gevormd. Vinden ze je website aantrekkelijk of niet? Zien ze in een oogopslag waar ze heen moeten of wat hun volgende actie moet zijn? Blijven ze of gaan ze weg?

De eerste indruk hangt van veel factoren af: structuur, kleuren, spatiëring, symmetrie, hoeveelheid tekst, lettertypen en meer.

Om er voor te zorgen dat je bezoekers op je website blijven, is een goed ontwerp cruciaal. Wij zorgen dat inhoud, functie en vorm samen komen tot een gebruiksvriendelijke website.

Een goed websiteontwerp is volgens ons:

  • duidelijk
  • consistent
  • gericht
  • toegankelijk

Duidelijk

We zorgen er voor dat je bezoeker niet (te lang) hoeft na te denken

Zoals gezegd bepaalt een bezoeker binnen een aantal seconden of ze op je website blijven of weg klikken. Als een bezoeker bij de eerst blik op je website moet gaan nadenken over zijn volgende actie, dan is er iets goed mis met je website.

Al in 2000 verscheen het boek “Don’t make me Think”, geschreven door usability expert Steve Krug. Hierin wordt uitgelegd wat de principes zijn van intuïtieve navigatie en informatievoorziening. Steve Krug stelt dat het gebruik van een website geen vragen bij de bezoeker mag oproepen. De navigatie en website structuur moeten logisch in elkaar zitten, maar ook links en knoppen moeten op een plaats zitten waar ze door de bezoeker worden verwacht.

Bij D-iD zijn we niet bang voor conventies. Met ons website ontwerp zorgen we voor een duidelijke structuur en geven we jouw websitebezoeker wat ze verwachten.

Maar niet alleen de structuur, navigatie en interactie moet duidelijk en intuïtief zijn. Ook je boodschap moet meteen kraakhelder zijn. Niets is zo ergerlijk dan dat je na het scannen van de homepage nog steeds niet weet waar de website over gaat. Wees dus niet bang om te duidelijk te zijn. Wanneer de bezoeker je al kent, zal hij zich er niet aan ergeren, maar als de bezoeker je nog niet kent zal hij weg klikken als je boodschap onduidelijk is.

Consistent

We maken de beleving op iedere pagina hetzelfde

Bezoekers moeten niet het gevoel hebben elke keer een nieuwe website te bezoeken wanneer ze een nieuwe pagina op je site openen. Alle grafische afbeeldingen en elementen, lettertypen, kopjes en voetteksten moeten consistent blijven op je website.

Consistentie en samenhang in elke webpagina:

  • Communiceert vertrouwen en betrouwbaarheid
  • Draagt bij aan een samenhangende merk- en gebruikerservaring
  • Draagt bij aan het gemak en de voorspelbaarheid van navigatie

Wanneer je bijvoorbeeld een slagschaduw als speciaal effect in opsommingstekens gebruikt, moet je slagschaduwen in alle opsommingen gebruiken. Link-kleuren moeten consistent zijn op al je webpagina's. Ook lettertypen en achtergrondkleuren moeten overal op je site hetzelfde blijven.

Wij ontwerpen websites waarbij iedere pagina en functionaliteit hetzelfde aanvoelt. Geen "out-of-the-box" plugins, maar maatwerk dat past bij jouw website en bedrijf.

Gericht

We proberen de aandacht van je bezoeker te richten

Omdat websites zowel statische als dynamische inhoud bieden, trekken sommige aspecten van een pagina meer de aandacht dan andere. Het is duidelijk dat afbeeldingen opvallender zijn dan de tekst, net zoals de zinnen die als vet gemarkeerd zijn aantrekkelijker zijn dan gewone tekst.

Door de aandacht van gebruikers te vestigen op specifieke delen van de site, kunnen je bezoekers van punt A naar punt B komen zonder na te denken over hoe het eigenlijk zou moeten. Hoe minder achter de schermen hoeft te worden gedacht, des te beter is de gebruikerservaring van je website.

Door op iedere pagina een aantal elementen in te bouwen die de aandacht trekken, zorgen we er voor dat je websitebezoekers makkelijker het gewenste doel kunnen bereiken.


Toegankelijk

We maken de ervaring van je website op alle apparaten optimaal

Het gebruik van mobiele apparaten stijgt nog steeds gestaag. Je website wordt niet alleen bezocht via een pc of laptop, maar via veel verschillende apparaten en via verschillende schermgroottes. Om een goede gebruikerservaring te bieden, moet je site om kunnen gaan zijn met de verschillende apparaten (en besturingssystemen en browsers) die je bezoekers gebruiken.

Met een "responsive" website wordt de inhoud automatisch aangepast en opnieuw geschaald zodat deze past op de afmetingen van elk apparaat dat een bezoeker toevallig gebruikt.

Wij ontwerpen websites die zowel op desktop, tablet en telefoon een goede gebruikservaring bieden. Je website past zich vanzelf aan aan het apparaat en de schermgrootte.

Wil je een nieuwe website met een fris en helder ontwerp?

Staat onze werkwijze je aan en ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We komen graag langs voor een helder gesprek (en een bakje koffie).