We programmeren een website die is
aangepast aan jouw behoefte

Professioneel website design

Zoals je inmiddels al in de gaten hebt, gaat het bij het ontwikkelen van een goede website niet alleen om het programmeren. Het echt programmeerwerk is slechts een onderdeel van het hele proces en kan niet los worden gezien van alle voorgaande en volgende stappen.

Tijdens het programmeren van je website kijken we naar het doel van je website en het gewenste ontwerp, en ontwikkelen we wat jij nodig hebt. Daarnaast houden we rekening met SEO, gebruiksvriendelijkheid en responsive design. Dat allemaal op basis van een degelijk CMS: Orckestra C1 CMS.

Opensource CMS voor professionele websites

Orckestra C1 CMS

Wij bouwen je website op een solide CMS (Content Management Systeem) gebaseerd op de .Net technologie. Het bekroonde C1 CMS biedt functies om eenvoudig een breed scala aan content te publiceren en te beheren. Gereduceerd tot de essentie, module-gebaseerd en daarom zeer flexibel, kan het CMS eenvoudig worden aangepast aan jouw behoefte, zowel qua functionaliteit als ontwerp.

Met het Composite C1 CMS stellen we je in staat zelf je website te onderhouden. Snel, veilig en simpel.

Sinds 2015 is D-iD Webdesign & Development officiële leverancier van Composite C1.

Websites voor iedere browser, ieder platform en ieder apparaat

Front-end development

Een mooi websiteontwerp alleen is niet genoeg om indruk op je bezoekers te maken. Je kan de plank flink misslaan wanneer een goed ontwerp verkeerd wordt geïmplementeerd. Een website moet snel zijn, mag geen fouten bevatten en doen wat je verwacht. Met onze kennis van front-end programmeertalen als  HTML, CSS en JavaScript, zorgen we dat schoonheid ook praktisch wordt.

Praktisch houdt in dat je website onberispelijk werkt op elke browser, platform of apparaat. Compatibiliteit met besturingssystemen is net zo belangrijk als een responsive webontwerp. Wanneer je gebruikers tevreden zijn met de ervaring die je ze biedt, is dat goed voor de reputatie van je bedrijf.

Professionele front-end development zal je websitebezoekers uiteindelijk een beetje blijer maken.

We gebruiken daarvoor de volgende technologiën:
  • HTML / CSS (xHTML, HTML5, CSS3)
  • JavaScript (jQuery, jQuery UI, JavaScript, Prototype)
  • CSS-frameworks (Twitter Bootstrap, HTML5 Boilerplate, SASS, Less, Compass)
  • CMS-implementatie (Composite C1)
  • Mobiel en responsief (mediaquery's, retina-display, jQuery Mobile, Bootstrap)

Desktop, tablet en mobiel programmeren

Responsive web design

Een website die responsive geprogrammeerd is, is een site die zich kan aanpassen aan het scherm waarop het wordt gebruikt, ongeacht welk apparaat het is. Je website wordt automatisch aangepast om de gebruiker een betere ervaring te bieden die geschikt is voor zijn apparaat.

Het hebben van een responsive website is tegenwoordig niet meer optioneel, het is een een vereiste!

Waarom is een responsive website een vereiste? Hieronder een drietal redenen:

Betere resultaten in Google

Google voegt sinds een aantal jaren een "mobielvriendelijk" label toe aan websites in een pagina met zoekresultaten en websites die responsive zijn geprogrammeerd scoren automatisch hoger. Zo bestrijdt Google effectief de websites die niet responsive zijn. Responsive webontwerp is dus een belangrijke factor is in je SEO-strategie! Voor een leek een moeilijk klusje. Voor ons kinderspel omdat we alle websites die we bouwen SEO-proof maken.

Meerder apparaten, één ervaring

Dezelfde klanten keren op verschillende tijden terug naar je website met behulp van verschillende apparaten. Door te zorgen voor consistentie van informatie op alle apparaten, maar met een lay-out en ervaring die geschikt is voor elke schermgrootte, bedien je je klanten het beste en geef je ze geen reden naar een andere site te gaan.

Schaalbaar voor de toekomst

Een responsive website geeft je de beste kans om nieuwe apparaten en schermen in de toekomst te ondersteunen. Als er nieuwe apparaten op de markt komen met schermafmetingen die anders zijn dan tot nu toe wordt gebruikt, dan is je responsive website al klaar om aan die nieuwe apparaten te voldoen. Door hier nu al op in te spelen, maak je je website toekomst bestendig.

Eenvoudig formulieren van Pardot, JumpLead of HubSpot invoegen  

Integratie van Lead Generation Software

Lead generation-software automatiseert het proces van het verzamelen van informatie over websitebezoekers en potentiële klanten. Een goed hulpprogramma helpt leads van betere kwaliteit te genereren door bezoeker te voorzien van scores op basis van acties. Hoe hoger de lead-score, hoe groter de kans dat je de bezoeker kan omzetten naar een klant.

We hebben componenten ontwikkeld waardoor het voor website beheerders eenvoudig is formulieren of lead-flows te integreren in de website.

Daarnaast kunnen we helpen bij het volledig inrichten van JumpLead. D-iD is officieel reseller van dit Marketing Automation platform.

Externe bronnen en API integraties 

Koppeling met andere systemen

Een API (Application Programming Interface) is een manier om gegevens tussen applicaties uit te wisselen. Het biedt in- en uitgangen voor informatie waarmee we unieke toepassingen kunnen creëren die zijn aangepast aan jouw wensen. Je wilt bijvoorbeeld een rapportageapplicatie maken voor je klanten die verbinding maakt met verschillende applicaties op internet. We kunnen dan een API-integratie gebruiken om de gegevens van elk van deze bronnen te laten zien in een toepassing die uniek is voor jouw bedrijf.

D-iD heeft een aantal API-integraties voltooid van betalingssystemen (Mollie), rapportagetoepassingen, mailing/newsletter software, en kaarten en routes (Google Maps).

Native apps voor iOS en Android

Mobile app development

Er zijn situaties waarin je de informatie van je website ook beschikbaar wilt stellen via een mobiele app. Dat is mogelijk via de API van het door ons gebruikte Composite C1 CMS. We kunnen de data, zoals een volledige productcatalogus, inlezen via een app. Je hebt op deze manier maar één plaats waar je de gegevens moet beheren, en zowel je website als je app blijven eenvoudig up-to-date.

We bieden app-ontwikkeling voor zowel de systemen van Apple als Google en hebben ervaring met het ontwerpen van verschillende vormen van mobiele telefoons en tablets.

Ben je toe aan een nieuwe responsive website?

Staat onze werkwijze je aan en ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We komen graag langs voor een helder gesprek (en een bakje koffie).